24. oktobra se pričenja mendnarodni turnir PTUJ OPEN 2015, ki ga prireja Šahovsko društvo Ptuj ob svoji 80 letnici obstoja. Turnir bo potekal - standardni šah - švicarski način, 9 kol, s časom 90 min - 40 potez + 30 min + 30 sek na potezo - v času 24.10 do 31.10.2015 v Grand Hotel Primus na Ptuju. Otvoritev turnirja bo ob 15. uri. Turnir se upošteva kot kriterij pri uvrstitvi na Državno žensko prvenstvo 2016.

Trenutno je najavljeno 70 tekmovalcev. Nosilec turnirja je v kolikor ne bo prišlo do dodatnih prijav - slovenski GM - Marko Tratar iz Ljubljane.

Oglejte si povezavo: ...rezultati turnirja.


Ptuj: Stevanič premagal Rogulja - Danes 4. krog
V teku je tradicionalni ptujski open. Sodeluje 65 igralcev, med njimi velemojstra Robert Zelčić in Marko Tratar. V nedeljo sta bila odigrana dva kroga. Presenečenje tretjega kroga je pripravil mladi član ŠD Kočevje David Stevanič, ki je premagal znanega hrvaškega IM Branka Rogulja. Poln izkupiček ima šesterica igralcev.


Po 5. kolu - * V derbiju petega kroga sta doslej stoodstotna Marko Tratar in Peter Kokol remizirala. Ob njiju je na vrhu še Robert Zelčić, ki je tokrat zmagal.


6. kolo: Zelčić je premagal Tratarja, zmage Kokola, Rogulja in Stevaniča. Trenudno vodi Kokol z istim številom točk pred Zelčičem, Tratar je na 5. mestu s točko zaostanka za vodilnima.


7. kolo: Kokol in Zelčić sta remizirala in sta še vedno na vrhu s šestimi točkami, sledi Tratar s 5,5 točke - premagal je Rogulja, sledita mu Stevanič in Tomazini z istim številom točk...


V predzadnjem krogu je Robert Zelčić premagal mladega Kočevca Davida Stevaniča, ki je pravo odkritje turnirja, in sam prevzel vodstvo. Sledita mu Peter Kokol in Marko Tratar s po pol točke manj. Lepo presenečenje je pripravil mariborski veteran Karl Cojhter, ki je s črnimi ugnal im Branka Rogulja.
Danes je zadnji 9. krog, igrajo Šolmajer vs Zelčić, Tratar vs Tomazini, Cojhter vs Kokol, Stevanič vs Gantar.


V zadnjem krogu je Zelčić zmagal, Tratar remiziral z Tomazinijem, klubski derbi Cojhter : Kokol je dobil Kokol, Stevanič je remiziral z Gantarjem.
Zmagovalec turnirja je GM Robert Zelčić, drugo mesto pripada FM Petru Kokolu in na tretje mesto se je uvrstil GM Marko Tratar.